Starmladi

Стр. 92.

— СТАРМЛАДИ —

Бр 11. и 12.

Туриста.

А: Волиш ли ти да идеш ио брдима. Б: Волим али низ брдо...

Изјава. Није истина да смо ми усљед краставчеве сезоне, уз суделовање неке новосадске „младе госноде' 1 одали се на нови шпорт — убиј ање керова, које рећи једном стрводеру приличи. Свега ако смо убили 40 керова и само једно дете. И то није сасвим мртво и ако је сасвим уби.јено за навек, (т. ј. мало му је сасута сачма у ноге) Мислимо да је главно да смо и ми и дете живи. Уједно изјављујемо да никакви паприкаш иосле хајке на керове нисмо јели, нити ишта што би на банкет личило одржали. За новосадску иолицију Вечеји, капетан. За младу господу: Ивида Икс Ипсилон.

Одговор „0 т % о н а." Француским новинарима У Паризу, Потпиеани јуданештански новинари, закљу" чише да ее на депешу иариских колега одговори' „Хрватека је иосестрима земља Угарске, са разривеном аутономијом, којој је „осигурана" „независна" јудикатура, у коју „независ ност" ни сам Векерле „не сумња" као што је то и јавно изволио рећи пред целим сабор приликом раенраве о Новоселовом имунитетском питању, можемо ли ми онда и за часак посум њати у инсценацији ове парнице, нарочито кад ту није у питању „етег уоп ипзеге Беи(," као тто је био случај с невиним Драј<&усом, „него су у питаЊу Словенски апостоли, ко. јесе мора истакнути." Ми чекамо прво праведни јустицморд да падне, заједно с њихове 53 главе — и ондаћемо сс најжешће за њих заузети. Мађарска „независна" криеоноса штампа.

Искусурали се.

А: Ма нријане, како ти изгледаш, лице ти је огуљено и црвени се као дете од шест недеља. Какав те то магарац брије? Б: Ја се, брате, сам бријем!