Starmladi

Отр. 84.

— СтармЛади

Вр. 11. и 12.

Нд(у\инистрацаја ,,Стар (У \ладог"

Пси или људи? (Вагшсао један бивши човек, пре но што се нретворио у Рауш-Кошутовог магарца. Дакако да је он још онда знао да ће ова песмица требати његовим радикалским „љутим" Србима, попи Јовану Јовановићу, поп Витасу, Кости Јовановићу и већ сличним гмизавцима — који мало друкчије бране српеке захтеве вего самосталска дечурлија.") „Ко су тамо ти што пузе? Нси мислите? — псета крута? — То су људи, а репови То еу знате од капута. „Ма ти неком лижу руке?" Не, не лижу, већ у миру Само љубе, а то знате Кажу да је по маниру. „Шта ли хоће? — Али ено Иећем зборе — аох руге: „Ми смо, веле. госнодине Иокорњејше слуге, слуге... Слушаћемо, пузићемо, Ми немамо евога гледа, Ваша милост нек изволи Да над нами заповеда..!"

Црна Гора и ЈИастиЈн. — Са „велеиздајничке" парнице. Др. Хинковић: Кажите ви мени, господипс Наетвћу, како сте ви могли иренети толики експлозивни материјал, а ; а то иограничне власти нису приметиле? Настић: Па ствар је врло проста. Ја еам смв тај мптеријал прогутао још у Србији и тек у Црној Гори сам пред славним судом га Др. X и н к о в и ћ : . .. ? ? Барабанчо.

Молидоо г. г. претплатник? да издоире стари дуг и обнове претплату при= кљученот новчано(*\ упутницодо-

Иза кулиса једне редакције. — Врло ЗаНИМЈБИВ монолог. Један пензионисани војни капетзн: Преместили ме из редакције у администрацију. Неко ми је рекао да се боје, да ја шпијунирам за војску.. . Али молим вас, што ћу ја то чинити, кад странка има у својим првим редовима шпијуна за војску. Табло !