Starmladi

Нема ти лепше од „искрених" пријатеља као што су Аустрија и Италија.

— СТАРМЛАДИ „С а в е з н и ц и".

Бр. 13.

Стр. 101.

Ј1етовање на селу. Господин (разгледа летњи стан, на селу, близу једне бање): Еле, ја би био задовољан са станом. Само вас упозорујем, да је моја жена тешко болесна. Сељак: То нама ништа не смета; ту је њих већ сијасет поумирало.

Код , петир гаврана " Странац: Ко је тај господин, што тако страшно лаже, за оним столом? . Гостионичар: То је пензионисани а^еп* ргоуоса!ег. господин Настић: Странац: Хо, брате, како је тај тек морао лагати док је био_активан.

Да живи учитељ! 0 једној св. Савској слави дечији родитељи и шк. одборници На телу с' нредседником позову учитеља на вино. Подиже се иредседник, те нроговори неколико речи хвалећи учитеља, па наздрави: — Да живи учитељ ! — Живио, живио! — кликнуше за њим одборници Учитељ се подиже, иронично се наемеши, накриви врат и рече: — Лако је викати: „да живи учитељ" али иитам ја вас браћо: како да живим кад ми већ три меееца нисте платуиздали? „Кића".

т и ш и н л. — Реците г. зашто сте овој вашој слици дали наслов „тишина" ? — Па зар не видите да на њој нема ни једне женске?

Ваздух. — Но. то је свињарија! Увек преиоручују сеоски ваздух да је бољи јер нема црашине, а овамо да те удави прашина. Кнез, сеоски: 0 молим ваздух је чист! Знате ова прашина, — овај, са земље долази! С"а в а ш а р а. На вашару, у једној шатри седи женска с густом брадом. 11ред њоме стоји један малиша и држи тањир у који му свет сиушта бакшиш. Један од посетилаца ће упитати малишу: — Је ли ова женска с брадом, твоја мама ?" — Не, мој тата! — одговори малиша.