Starmladi

Бр 15. 16. и 17.

- СТА?МЛАДИ

Стр. 116.

Због колере. — У пажњу читаоцима лепе порнографеке књижевноети. Попгго је овдашња аолиција због колере наредила да се на чиетоту има пазити, то смо се постарали и јављамо нашим поштованим читаоцима „Кар и кату р е" и „ г Бавола" — да могу од сад одмах и машице за држање горњих листова код нашег разеосача добити. Уредништво „Српетва"

Две чорбе. Две се чорбе, сад кувају, Уз запрашку „Фину", Једна с кува у Стамболу, Друга у Берлину. Народ за ког с ово кува Тај живи у нади, Мораћу вас, чорбз јести, „И да није глади!" Нама да је једна чорба Ал да је пред кума; Једна чорба са запрашком Братског споразума. Београд — Софија. Србин Бугареки.

јЛраидафилНино сирошшише. A. Не налазите ли ви, да су ове жуте цигле мало криве, а црвене трошне као швапски сир. B. Главно је, да они што зидају нису криви и да им образи нису црвени.

Најсигурнији лек од колере је не читати „Н а р о д н е Новине", „Народну Опрану" и „ОГе Бгаи". Напротив капацитети лекарски сви су преплаћени и препоручују као најбољи лек од колере читање „Стармладог", пошто је он најсигурније дезинФицирајуће средство, јер најбоље чисти ваздух од разних кужних — материја. Претплаћујте се дакле на ,,С т а р м л адог". На четврт године свега стаје 2 К. — а за пола године 4 круне. Админиетрација „Стармладог".

Из престонице. Куен се разболео. Прејео се на вечери код престолонаследника. С апаратима, који још нису покрадени из угарског бактериолошкога завода констатовало се, да није колера. Највиђенији политичари пештански кају се љуто, што нису задржали савезника Вилхелма ма пет дапа у Пешти, док се не би констатовало, да није мождасасвога ловљења у Бељи понео и колеру из Барање. Угарске социјалиете суде по јелима, што су била изнесена на банкету приликом боравка банова у Осеку, да је цела парада била мршава. Угарски се сабор отвара. Сад ће се онде све оно говорити, што је било писано овог лета по новинама. Сабор је грамофон , на који се сваки дан метне друга плоча. Плоче су спремљене у уреднигатвима независне слободно-јеврејске штампе. Овде се чује, да је Красојевић силно раздражен, што су га изабрали опет за поеланика. Мора ће — говорити. Не бојјте се људи! Многоглагољиви Цар Виљем у Бељу, Због тог швапска штампа Муку мучи вељу. Не боје се Швабе Познатог малера Да ће цар што брбљат'; Већ ту је — колера! Не плаш'те се Швабе Не бојте малера; Вашег „богоданог" Неће ни — колера. соци.

"37" д 37-35. анзг. Муштерија (паоркиња): Пошто је риФ овог штоФа? Трговац: Шест круна. Муштерија: (у себи.) Иште 6 круна, — а сигурно мисли 5, — да ће га за 4, — можда и вреди 3 К. — ја би му дала 2 К — па ајде да му понудим једну круну.

*■