Učitelj

КЕЊИЖЕВНИ ПРИКАЗИ

Изашла је из штампе књига: „Косовска битка,“ коју је паписао ђенерал - штабни пуковник Јов. Мишковић. У књизи јеи велика мапа Косова и околине. Књига је тако добра да заслужује сваку препоруку. И ми је препоручујемо учитељима и шк. одборима да је за своју књижницу набаве.

Не мању похвалу и препоруку заслужује и књига; « Грађански буквар,“ коју је написао Риста Стојаковић. Ни један иоле интелигентнији наш грађанин не треба да буде без ове књиге. У њој је, у прве три главе, у кратко описат до садањи развитак људског друштва. У друге три главе описано је сувремено стање човештва; а у УП. говори се о будућности људства. У последњој МИП. глави казато је шта посебице сваки Србин треба да зна и да ради за“ своју бољу будућност,

Готова је и књига: ,„Орпеки Свет,“ од Пет. Николића уч. Ово је ЈП. поправљено и попуњено издање, које је боље много него она прва два. Књига је попуњена "сликама наших знатних људи, вароши и манастира. На крају књиге има и карта српских земаља. Ми је препоручујемо нашем учитељству.

„Друштво Св. Саве“ штампало је своју 1Х. књигу у којој је изложен прошла. годишњи рад Гл. Одбора тога друштва и последње скупштине, Књига је с овом садржином: а) Основна. правила Друштва Ов, Саве. 6) Записник ГУ, Главвног скупа Друштва Св. Саве, у коме је најважнији извештај благајника овог друштва, где се види зруштвени приходи па расходи. А у извештају Гл. Одбора најважпији је део о свето-Савској школи, пансионату и дому в) Поздрави ГУ. скупу. г) Састав садашњег Гл. Одбора, За тим долаве имена родољуба и добротвора овог друштва и имена чланова: добротвора и утемељача, којих има свега 2106. Кад учитељи прочитају ову књигу још боље ће увидети велику важност и обилати. рад овог друштва, и онда ће га још више помоћи кад су у томе до сад били међу првима.