Učitelj

87

Председник. Ово не спада у рад учитељске скупштине па

предлажем да се преко овога пређе на дневпи ред — Чује се: тако је.

Председник. Оглашујем да је скупштина решила да се преко овога предлога пређе на дневни ред.

Чита се предлог Марка Јоковића и другова: да се 15ђ-ог Августа ове године пошљу два учитеља на учитељску скупштину у Црну Гору као изасланици учитеља из Краљев, Србије и да им се плати путни трошак,

Председник. Учитељи у Црној Гори немају сталног удружења, нити оваквих скупштина, као ми, па за то и нема смисла да шаљемо изасланике.

Љубисав Јовановић. Пита: да ди учитељи у Црној Гори имају овакву скупштину, као што је ми данас овде имамо.

ЈТредседник Имају званичну учитељску скупштину, па за то би и требало у овоме смислу предлог прекројити. Љуб. Јовановић, вели, да онда овоме предлогу има места, · Председник. Прима ли скупштина овај предлог2 Прима. Председник. Позива предлагача да објасни: како мисли и на који начин, да се ови изасланици пошљу у Црну Гору.

(Наставиће се)

ЈАВНА БЛАГОДАМОСТ.

Главни одбор учит. удружења приредио је 12 Јануара забаву у корист касе друштвене. Његово Величанство Краљ Александар изволео је послати главном одбору прилог у 250 динара. Главни одбор изјављује високом дароваоцу највећу благодарност.

На истој забави суделовали су: г. г чланови „Београдског певачког друштва“ и г. Борђе Драгутиновић својим певањем а г. Јанко М. Веселиновић својом, нарочито за ову забаву спремљеном Оликом из сеоског живота.