Učitelj

151

11. Састанак · држан 13, Децембра 1890. год.

На састанку је било пет чланова. Као гости присуствовали су г. Јован Максимовић предавач овд. пиже гим, и гђица Милица Надрљанскова, свр. уч. више жен. школе. На овом састанку држато је предавање у 1. раз. м. школе у;0 рачунским знацима,“ Предавала је гђица Христина Бојовићева. Предавање је после критике оцењено као врло добро.

Сем тога на овом састанку решено је: да се приреди забава. у очи Три Јерарха, а у корист касе уучит. удружења.“ У одбор за спрему око забаве. ушла су ова лица: Жив. Ј. Милојевић, Христина Бојовићева и Љубица Падрљанскова.

111. Састанак држан 29. Јануара 1891. године,

Држано је предавање у Ш. раз. м. школе : «О Васи Чарапиђу“ Предавао је г. Жив. Ј. Милојевић, после омање критике. предавање је оцењено у свему као одлично.

Предавање у ТУ. раз. заказато за 29. није одржато, због недовољног броја ученика,

На овом састанку решено је да се у будуће улови морају плаћати уредније, у противном збор ће према неуреднима поступити у свему према правилима чланова учит, удружења. На овом трећем састанку било је 8 чланова.

8. Фебруара. 1891. год. Гор. Милановац Председник збора : Жив. Ј. Милојевић Пословођа : Хр. Бојовићева.

ПОЖЕШКИ УЧИТЕЉСОКИ ЗБОР.

Наставници из Пожеге, Ариља, Добриња и Шрилипца држали су свој први предходни састанак 23. Децембра 1990. год. у Џожези на коме је образоват пододбор по новим штатутима учитељског удружења. ·

Пододбор се је констатуисао овако: за председника је изабрат Цветко Радојичић, учитељ пожешки, за подпредседника Вилип