Učitelj

688 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

5 Ш.

Прочитано је писмо збора лужничког у коме збор шаље своје мишљење о приређивању срећака; слаже се са Гл. Одбором и тражи 50 ком. срећака. У истом писму шаље се преглед рачуна за 1890—91 год. — Прима се к знању.

ТУ.

у Витомир Јестровић председник жичког збора јавља да бу се за чланове утемељаче уписали: познати добротвор г. Јова Сарић трговац и честити старина, г. Сава Јовичић учитељ из Краљева. — Прима се са захвалношћу. 3

Председник збора азбуковачког, Феив. О. Крстић шаље мишљење управе тога збора о приређивању срећака. Слаже се и тражи 30 ком.

Прима се к знању.

МЕ.

Чита се писмо Јов. А. Милентијевића којим јавља да је образован збор левачки. Шаље имена управе. — Прима се к знању. УП.

Председник збора лесковачког јавља да су 10 нов. држали забаву, на којој је било чиста прихода. 106:10 дин. Шаље мишљење управе о приређивању срећака. Олаже се са Гл. Одбором и тражи 200 ком. срећака.

Прима се к знању. УШ. Председник збора крушевачког Ст. Живојиновић, шаље мишљење управе зборске, која се не слаже са Глав. Одбором да се приреде срећке

у корист подизања споменика пок. Јов. Гавриловићу, но тражи да се удари разрез на учитеље. — Прима се к знању.

1Х. ЖКив. Милојевић пред. збора. мачванског, шаље мишљење управе о приређивању срећака, Олаже се и тражи 200 ком. срећака. Прима се к знању. Хе

Члан Глав. Одбора Крста Божовић честита одбору на племенитојо мисли о подизању споменика пок. Гавриловићу, јавља да се потпуно слаже с тим да се приреди коло срећака. — Примљено к знању.