Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА 689

Х1. Прочитано је писмо председника крагујевачког збора Стев. У. Ђорђевића, у коме шаље извод о стању касе свога збора. — Прима се к знању. ~ ХИ.

Стев. У. Ђорђевић, као повереник УП учит. скупштине јавља да је његов збор пристао да из своје касе изда 25 дин. путна трошка, што је он примио из касе Глав. Одбора приликом доласка. Предлаже да сени остали зборови умоле, да трошак повереника њиховог збора плате из своје касе.

Решено : Да Главни Одбор на овоме месту заблагодари управи крагујевачког збора на помоћи коју је учинио и да се и остали зборови из којих је било изасланика — умоле, да следују примеру крагујевачког збора.

Х!И.

Прочитана су писма Стев. У. Ђорђевића пред. краг. збора у којима:

а. Тражи списак дужника каси Учит. Удружења.

6. Шаље мишљење зборске управе о срећкама која се слаже са Гл. Одбором. Тражи за свој збор 1000 комада срећака.

в.) Пита: имају ли чланови Глав. Одбора право на бесплатан „Учитељ,“

г.) Јавља да је примио чланску књигу, карте и правила.

Решено: Да се пошље списак дужника. Да му се одговори да чл. Глав. Одбора добијају бесплатно „Учитељ.

ХР.

Чита се писмо Лазара П. Зарића, председника збора рамско-голубачког са мишљењем зборске управе о приређивању срећака. Слаже се и тражи 100 ком. срећака. — Прима се к знању.

хм

Мил. Велицки извештава Глав. Одбор, да због великих послова око срећака, није му могуће извршити припремање предавања за књигу „Предавач.“ :

Решено: Како Велицки одиста има и сувише посла око срећака, то да ова предавања у друштву са Соколовићем припреми деловођа Мих. Сретеновић,

(О тим је састанак закључен.

ДЕЛОВОЂ Мих. Сретеновић. ПРЕДСЕДНИК Мих. Јовић.