Učitelj

4 У ишЕеље о удру жвње П. САСТАНАК ДРЖАН 29 АВГУСТА 1898 ГОДИНЕ. Били су: Ник. Р. Поповић, Коста Ј. Глишић, Ђорђе С. Којић, Ста"ниша С. Станишић, Кос. И. Димитријевић и Милош Војковић.

1.

Прочитан је записник 1 редовног састанка Глав. Одбора, и примљен је.

15

Благајник јавља, да се уписао за члана добротвора, п положио улог од 100. динара, Милан, ученик ТУ. раз. осн. школ., син Милутина Поповића, лекара из Београда; а за чланове утемељаче ова лица: г. Бла"зоје Јовановић, трг. из Прокупља, Стеван Јовановић, трг. из Прокупља, Богдан, ученик Т раз. оси. шк син г. Андре Ђорђевића, проф. Вел. Шол. Руднички стални окруже. одбор. Примљено са благодарношћу к знању.

Ш. “

· Поведена је реч о Методици и Психологији, и Главни Одбор је "одлучио: да се решење Х. учитељ. свуп. изврши. Стављено је у дужност г. г. Мит Станојевићу им Јов. П. Јовановићу, наставницима из Београда, „да распишу стечај за поменута дела п о томе поднесу реферат Гл. Одбору на оцену.

ТУ.

Да се учитељи — чланови „Учитељ. Удружења“ позову, да обнове зборове, и о томе известе Гл. Одбор решено: да п ово решење изврши „деловођа Гл. Одбора.

У:

. Поведена је реч о томе: да ли има могућности, да Глав. Одбор, поред листа „Учитељ“ издаје дечији илустровани лист, који би пзлазио "непериодично. Главни Одбор донеб је одлуку: Да се умоде г,г. Никола Чолаковић, Стевам Окановић, Михашло Станојевић п Стан. С. Станишић за мишљење о свему томе и поднесу реферат Гл. Одбору.

УТ. Г, Димитрије Соколовић, изјављује, да није ча. Гл. Одбора решено: „да се поступи по чл. 28. правила Учит. Удружења. УЉЕ Прочитано јд писмо „Комитета Грамотности“, из Петрограда, којим жели ступити у књижевну везу са „Учит. Удружењем“. Упућено г. г. „Дим. Путниковићу, Ђор. С. Којићу и Стан. (. Станишићу на реферисање О ЕВЕ

Г. Г. Ђорђе 6. Којић п Ст. С. Станишић, усмено реферишу о књизи -„Воља и осећања“ од Стев. Окановића, учитеља, и, регеренти су се из-