Učitelj

· А,

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 501

Председник ставља на дневни ред предлог Петра Никетића, да се сваке године утврди стал»н буџет по ком се мора кретати и Главни и Народни Одбор Шредлаже, колико се може утрошити за извесне позиције ове године.

Панта Симић доказује важност овог предлога и моли скупштину да о њему обиљно промисли. Он је за то да Скупштина сваке године одређује буџег по коме ће се кретати Главни и Над зорни Одбор.

Никешић говори за свој предлог, да ће сваке године бити рачуни чисти, не сме се више утрошити но што је одређено. Овим начином стаће се на пут пребацивању и свађи. Наводи цифре на основу којих је саставио свој буџет.

ова Јовановић није противан у начину, само св коси е Правилима друштвеним. Он је за предлог, ако се Ко предходно измена у Правилима.

Ђорђе Којић вели да Правила нигде не крате Скупштини, да може буџет склапати и одобравати.

Кижић се слаже ес Којићем да се предлог не коси е Правилима. Мијанло Мијашмловић слаже се с Јовом и допада му се пред лог Никетића, само треба унети у Правила да Скупштина одреЂује буџет.

Мижанло Јовић вели, да је Шикетић овим својим предлогом хтео да брани свој извештај који је јуче поднео. Мисли да је главни Одбор довољно одграничен, кад му је штатутима одређено које приходе сем: трошити а које не. Говори да у надзорни одбор треба бирати добре и ваљанв људе, који ће контролисати Глав. Одбор Могу наступити прилике, да је потребно Глав. Одбору за неке позиције више утрошшти но што је буџетом одређено и одкуда ће онда да нађу тај вишак,

Председник се слаже с Јовићем.

Драгољуб Ђурђевић је за предлог Петра Никетића да се одреди буџет ш да се исти не сме прекорачити.

Шера Анђелковић слаже се с предлсгом Никетићевим. Само

треба оставити одбору на увиђаност – позицију где се говори о ванредној иомоћи.

Никетић се објашњава с Јовићем, говори у корист свог предлога,

Памлпа Симић вели, да је главни циљ предлогу да одреди границе до који се може Главни Одбор кретати.

Овим ће се предлогом уклонити све сметње, које су падале приликом дебате о рачунима.