Učitelj

508 ТОР ОК ОКА

Члан УТ.

Члан 8. замењује се овако:

Школека година почиње 1. августа а свршује се15. јуна. По ловина јуна и месец јул одређују се за велики школски одмор. Осим тога предавања се неће држати недељом и празником, четвртком после подне, о Божићу од 93 децембра до 1 јануара и о Ускреу од Великог до Оветлог Четвртка.

Упис ученика у школу извршиће се од 1 до 14 августа, а предавања морају се почети 16. августа.

Члан УП. У члану 13. речи „тридесет ученика“ замењују се са: 90 ученика или 30 ученица. Члан УШ. У члану 14. додаје се трећи одељак: Сви чланови одбора по могућству треба да буду писмени људи.

Члан 1Х.

У члану 16 речи „две године“ замењују се са: годину дана.

Члан Х.

У члану 19. после речи: „сваког месеца“ у првом одељку додаје се:

Ако председник не би сазвао одбор за месец дана, дужан га је сазвати учитељ или управитељ у почетку месеца који наступа.

Члан ХТ.

Последња тачка првог одељка чл. 22 замењује се овако 3

Где су у једном месту учитељ и учитељица муж и жена, отац или мати и неудате кћери или нежењени синови, неудате сестре или нежењена браћа, добијају стан са огревом и земљу или накнаду за то као једно лице.

Члан ХП.

У чл 28 измењује се одељак овако:

Сви ови приходи морају се свакога тромесечја предавати школском одбору, који располаже школском касом према одредбама овога закона и према министарским наредбама. Школски одбор може поверити једном од својих чланова, да као школски благајник рукује школском касом, да набавља школске потребе и да води школске рачуне, за које одговара пред политичком општином и пред надзорном влашћу.

.