Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 379

Решено: да му се изда 30 (тридесет) динара из друштвене касе, на име ванредне помоћи. “ УП.

По молби г-ђе Милице удове пок. Дим. Поповића, бив. учитеља, којом моли: да јој се одређена помоћ шаље у Соко-Бању преко ср. канцеларије Решено је да благајник поступи по овом писму.

УШ.

1. Радован Вукићевић. бив. учитељ, моли, да му се из дружинске касе изда ванредна помоћ, јер се, са породицом, налази у великој нужди.

Гл. Одбор је решио: да му не може учинити по молби, пошто он није био члан Учитељ. Удружења, и према дружинским правилима нема права на помоћ из дружинске касе. 7 :

1Х.

Др. Лаза Димитријевић, лекар окр. подунавског, моли, да се. одреди помоћ деци пок. Димитрија Михаиловића бив. учитеља, јер се деца са малом пензијом муче.

По овом Гл. Одбор решио је: да се благајник увери из књига; да ли је пок. Димитрије био члан Учитељ. Удружења и ако буде, Гл. Одбор ће решити колика ће им се помоћ дати.

Х

Г. Орета Лазаревић, учитељ, извештава Га. Одбор, да је, поново послао 10 дин. остатак утемељачког улога за г. Ћирила, моли да се Главни Одбор извести да није који од учитеља примио.

Гл. Одбор је раније известио г. Срету, да пошаље улог па ће се диплома издати, с тога је сад преко овог писма прешао на дневни ред.

ХГ Чита се писмо г. Милана Продановића, бив. учитеља, којим моли: да му се изда ванредна помоћ из касе Учитељ. Удружења. Гл. Одбор је решио: да му се не може дати помоћ, јер није био члан Учитељског Удружења, и ако је био. учитељ неко време у Србији. Хи. Г, Мих. Сретеновић, члан Гл. Одбора извештава Главни Одбор, да је г. Живко Јовановић управник Београд. Прометне. Банке, положио Учитељ. Удружењу 50 дин. на име утемељачког улога за пок. Јоцу Тадића бив. трговца. Гл. Одбор примио је новац са захвалношћу и решио: да се породици пок. Јоце пошаље диплома добротвора, пошто је пок. Јоца био члан утемељач, а г. Живку изјави благодарност преко јавности.

ХИГ.

Прочитан је списак лица, којима се шаље лист бесплатно и у замену. Примљено знању и решено: да се !. св. „ Учитеља“ штампа у 1700 примерака. ; Са овим је седница закључена. Пословођа, Подпредседник Гл. Одб. Уч. Удр. Гвозден Јовановић Јов. Максимовић