Učitelj

| 2 |

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

УИПЕЉОКО УДРУЖЕЊЕ

——ов.-—

ХТУ. САСТАНАЊ држан 3 децембра 1898 године

Били су: подпредседник г. Јова Максимовић; чланови: Г.Г. Коста Глишић, Дим. Соколовић, Раша Митровић, Стева У. Ђорђевић, Станоје Николић, Коста Крстић, Михакло Сретеновић и Гвозд. Јовановић.

1 Чита се записник ХП и ХИ, састанка. Примљени су оба.

П Чита се молба г. П. В. Дробњака, учшт. у Обилићеву, којом моли, да му се изда из друж. касе 240 дин. на зајам. Пошто се.зајам никоме не даје, по Правилима Учитељ. Удружења, преко ове молбе прешло се на дневни ред.

Шш По писму г. Вел. Цветковића, уч. шк. брусничке, којим тражи, да се 5 дин. које је послао у Априлу пр. г. на име претплате за школу за П пол. прошле год. урачуна као претплата за 1 полг. ове год., јер није добила школа. лист. Решено је: Да му се за школу пошаље лист, кад се свеске прештампају, јер је улог ушао за прошлу год. ТУ Чата се писмо школе винчанске, којим тражи, да јој се пошаље „Учитељ“ за прошлу год. Решено: Да јој се лист пошаље, ну, да школа пошаље Гл. Одбору 5 дин. за, „педатогику“, јер јој је послата, а није ју платила. у

Чита, се писмо г. Пере У. Вуксановића, уч. у Небуси — Хрватска — којим моли, да се, за школску књижницу, пошаљу дружинска издања.

Решено, да се књижници пошаљу друштвена издања, којих има,

УГ Државна Штампарија тражи, да јој се исплати рачун у суми 574,70, за штампање Џ св. „Учитеља“. Решено да благајник исплати рачун.

УП Г. Радомир П. Ђорђевић бив, учит. — сада војник — тражи да му се „Учитељ“ шаље у пола цене, јер му није могуће сад више платити. Решено, да положи 5 дин. па ће му се слати лист.

УШ Благајник реферише: да је Београд. Пев. Друштво послало Диплому Учитељ. Удружењу, вао члану утемељачу, и тражи 5 дин. за исту.

пе ава АЊА ДЕА.