Učitelj

22 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 652

Решено, да им се пошаље 5 дин., а диплому урамити и на то издати до 15 дин. 1Х Г. Дим. Соколовић, члан Гл. Одб. предлаже, да се | свеска „Учитеља“ пошаље свима претплатницима из прошле године. Решено: да се пошаље оним претплатницима, који су тражили лист од Гл. Одбора сами или преко управе.

Х Подпредседник реферише Гл. Одбору, да је ХУМ уч. Скупшт.. изабрала нарочити одбор, који ће спремити пројекат правила за издржавање Учитељ. породице, па како се они — чланови — не састају, предлаже, да их Гл. Одбор позове да отпочну рад. Решено, да се поступи по предлогу подпредседникову.

Х

Пошто су многи чланови у прошлој год. доцкан послали улог те услед тога остали без листа, ХУ Уч. Скупштина, решила је, да се прештампају свеске, којих није имало и пошаљу члановима, па. пошто до сада то није учињено.

Решено је, да се прештампају свеске, које нису добили. Већина у одбору била је за то, да се изабере један одбор, који ће водити бригу око прештампавања и корегирања листа, а за тај посао, да му се изда хонорар, но пошто су г. г. Станоје Николићи Раша Митровић, чл. Гл. Одб. пристали да овај посао сврше бесплатно, то им је Гл. Одбор и уступио овај посао с благодарношћу.

ХП

„Мале Новине“, донеле су извештај са пута Гл. Одб. у Ниш, који није у свему тачан, с тога је решено:

да се пошаље Уредништву исправка у којој ће се казати: да није извештај у свему тачан, а како је било, Гл. Одбор даће извештај Српским Новинама који ће изаћи иу дружинском листу „Учичељу“. Извештај са пута, уредник диста, по прочитању у седници — даће се у штампу.

хш Г. Раша Митровић. члан Гл' Одбора предлаже, да се изабере председнит. Гл. Одбора, пошто је пређашњи председник, раније, . дао оставку. Поводом овога питања, већина је решила: да се избор изврши после избора — десетог — члана на место г. Чолаковића.

ХМ Према ранијем решењу Гл. Одб. подпрееседник п уредник листа, спремиће писма за другове ради образовања зборова, и писама, надзворницима, у којима ће се замолити да потпомогну учитеље у образовању зборова. Подпредседник ће на писму потписати све чланове Гл. Одбора. Са овим је састанак завључен. Пословођа Подпредседник Гвозден Јовановић “ Гл. Одб. Учитељ. Удружења Јов. Максимовић