Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ | 841

писма која су им послата, ну да су они и пре тога наредили, да се образују зборови и да свака школа стави у свој буџет и претплату на лист „Учитељ“.

ПШримљено знању са захвалношћу.

Ш По молби г. Вук. Џоповића, учит. у Боровцу, којом тражи, да му се изда 200 дин. на зајам из дружинске касе, пошто се налази у великој нужди : Решено је, да се пређе на дневни ред, пошто се по правилима дружинским не могу давати ником позајмице.

ТУ

Пошто је и ово годишња „Учитељ. Скупштина“ ставила у дужност Гл. Одбору, да се заузме те наплати дуг од појединих дужника, који дугују каси Учитељ. Удружења било од срећака или готова новца :

Решено је, да се позову дужници, да измире свој дуг Удружењу до краја јануара, а ако не исплате до тог рока, онда да се од њих тражи судским путем дуг.

___ Писма ће се послати свима по списку дужника, који се налази у благајни.

М Пошто жички збор ни до данас није ништа одговорио на акт Гл. Одбора. | | Решено је: да се понова питају шта су урадили по томе акту. МЕ Радња: Јевта Џавловић и Комп,. траже да им се исплати рачун у суми #7.55 дин. у Решено: да благајник исплати овај рачун. У

Подпредседседник реферише, да је погодио салу код „Коларца“ за забаву за 29. Јан. по цену од 150 дин., но да га је гостионичар известио: да не може дати салу тога дана него 6. Фебруара, па пита Одбор: хоће ли да се држи забава 6. фебр. или ког другог дана 2 |

По овом решено је: да се држи забава 6. Фебр. а гостионичару да се изда 50 д. на име капаре.