Učitelj

__УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ а 569 ТЕ

Благајник реферише: да је разгледао књиге благајничке и из њих се уверио: да је послата диплома г. Ставри Станковићу као утемељачу, ну: да каси дружинској није послато још 80 д. на име утемељачког улога, па пита: како ће се издати уверење о чланству поменутом Ставри.

Да му се пошаље уверење како је члан Учитељ. Удружења, од 18945 г., а зборску управу у Пироту питати шта је са ових 30 д. од улога 2

14

Пословођа реферише: да је послао Уредн. Срп. Новина извештај : „Га. Одбор Учитељ. Удруж. код Њ. В. Краља. Александра ти Њ. В. Краља Милана“, према ранијем решењу одборском, ради штампања у листу, но, да, је РА УЕлИја вралила рукопис с изјавом, да не може штампати.

Примљено знању. Извештај А да се оштампа, у дружинском листу „Учитељу“.

ТУ

Чита се писмо г-ђе Катарине Живковићке, којим шаље на поклон Учит. Удружењу 11 к. књига за спомен свом пок. мужу Василију Живковићу бив. члану. Учитељ. Удружења.

Примљено за, захвалношћу и решено, да јој се изда благодарност преко новина, а и у листу „Учитељу“.

у

Надзорни Одбор шаље Гл. Одб. извештај о прегледу тромесечних рачуна, у ком се налазе и примедбе на неке издатке у прошлој години, па тражи: да се овај извештај оштампа у листу „Учитељу“ Прочитан је овај записник извештаја Надзорног Одбора и решено је: да се оштампа у листу „Учитељу“. Надзорни Одбор да се извести да он поступи по чл. 34 тач. под 6, како би обезбедио дружин, имовину.

КЕ Благајник реферише : да је поч. Стојанка Живановићева, бив. учит. била члан удружења у 1897/8 г. Решено: да се пита управа збора моравског, каквог је стања, молитељка,