Učitelj

844. Ма УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

УП Благајник реферише: да је исплатио г. др. ВВ. Бакићу, проф. 500 дин. као последњу суму што му је дуговало удружење за „педагогику“. Главни Одбор примио је овај издатак као правилан, и са овим је измирена сума, коју је Удружење дуговало г. Бакићу, за педагогику. УП

Прочитане су понуде овд. штампара за штампање листа „Учитеља“. |

Од свих понуђача, понудио је најнижу цену од 850 д. г. Аца Станојевић, и по истој пристао је да штампа лист у 1700 пр. свеску у величини 5—6 шт. таб.

Гл. Одбор решио је: да се штампање листа даде г. Аци Станојевићу, као најнижем понуђачу. О овом са њим направиће уговор.

ЊЕ

Чита се молба послужитеља централне поште, који раде на експедицији листа, и разносача писама, којом моле: да им се изда на име напојнице по 3 дин. из касе Учитељ. Удружења.

Решено: да се послужитељима. центр. поште: Павлу Рајковићу, Павлу Станковићу, Ђорђу Николићу, Милутину Саковићу послуж. при Гл. Одб. Јосифу Петковићу, разносачу писама и двојици слагача на листу „У читељу“ — ивда на име напојнице по 8 дин.

Са овим је сзстанак закључен,

Подпредседник Гл. Одбора Учитељ. Удружења

Повловођа, Јов. Максимовић Гвозден Јовановић :

ХТХ. СОАСТАНАЊ држан 18. јануара 1899. године

Били су: подпредседник г. Јова Максимовић, чланови: г.т. Ст. У. Ђорђевић, „Коста Глишић, Раша Митровић, Дим. Соколовић, Коста Крстић, Мих. Сретеновић и Гвозден Јовановић.

1

Чита се записник прошлог састинка. Прима се.

о Паафиурари аа -. -а