Učitelj

848 _УЧИТЕЉОКО УДРУЖЕЊЕ

ТУ Чита се писмо управе збора посаво-тамнавског, којим изве= 5: 1 5 ~ л штава, да је предала г. Грујици Протићу, уч. писмо Гл. Одб. Бр. 212. од 1. јан. а шаље и писмо г. Грујичино. ј · Прочитана су оба писма и примљена знању. М Шабачки Учит. збор извештава да је држао забаву у корист

касе учит. Удружења, на којој је пало свега 600 д. чист приход послаће каси благајник.

Примљено знању.

М,

Чита се писмо г. Јове Т. Атанасијевића учит. у Јелашници, којим одговара: да је он 1895. г. дао г. Мих. Станојевићу 85 д, за одужење дуга у 30 д. и 5 д. чл. удога, и чуди се, како овај није то предао благајни. Моли, да га Гл. Одбор очека до краја месеца, тада ће новац послати, а од г. Станојевића, тражиће, да му новац врати, ако га не положи удружењу.

По овом решено је: да се узме реч од г. Станојевића о овоме

МА

Управа космајског збора извештава, да држи забаву у корист жасе уч. удружења на дан 30. јан. и позива на забаву.

Примљено знању.

УШ

Чита се писмо беличког збора, којим извештава Гл. Одбор, да је изабран за благајника зборског г. Јов. Ђ. Јовановића, на место г. Милана Радојковића, који је дао оставку.

Примљено к знању.

Т. Мијаило П. Милошевић, учит. у Жичи одговара Рт. Одбору, да не дугује 60 д. за срећке, него г. Антоније Николић, уч. у Белој Води, који је за толику суму узео срећака на. распродају, па моли, да се Гл. Одбор обрати њему за новац пошто се и признаница Антонијева налази у благајни дружинској.

Решено: да се дуг тражи од г. Михаила, јер се признаница налази само његова а не г. Антонијева. ,

Х •

Чита се молба г-ђице Љубице Баронићеве, учитељице, којом моли, да јој се _одреди ванредна. помоћ, јер се налази на лечењу, па јој је потребно.

Пошто је г-ђица Љубица, члан удружења решено је: да јој «се изда на име ванредне помоћи 50 — педесет — динара.