Učitelj

ој УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

1 Чита се записник прошлог састанка. Прима се. 4

Чита се молба г. Милутина Ралетића, учит. даросавачког, којом моли, да му се изда, из дружинске касе 50 дин. на име ванредне помоћи. ;

Џошто није поступљено по члану 95, дружин. правила, преко ове молбе прешло се на дневни ред.

Ш Чита се писмо г. Мијаила М. Милошевића, учит. грађ. школе у Краљеву, којим скреће пажњу Гл. Одб. на давање помоћи неким породицама. Пошто се помоћ породицама даје по решењима скупштинским, то је Гл. Одбор; преко овог писма прешао на дневни ред.

ТУ По писму школе печанске, у срезу пожаревачком, којим тражи да јој се претплата на лист „Учитељ“ из прошле год. рачуна, за ову годину пошто није лист добила, Решено је: да јој се молба не може уважити, пошто бе свеске за прошлу годину прештампавају и кроз кратко време послаће

се свима претплатницима, који вису лист добили.

Чита се писмо г. Петра М. Стојановића учит. у Сухову, којим предлаже: да Учит. Удружење издаје „Учитељ календар“, и да се откупе од писаца књижице намењене омладини и школски уџбеници па да се штампају о дружинском новцу, + у корист касе Учитељ. Удружења.

Решено, да се овај предлог поднесе Учитељ. Скупштини са осталим предлозима.

; У:

Чита се писмо г. Јосива А. Анђелиђа, учит. у Брестовцу, којим моли, да га Главни Одбор очека за дуг до краја марта, а он ће тада измирити дуг.

ПШримљено к знању.

УП |

По писму школе качуличке, у срезу трнавском, којим моли: да јој се претплата на „Учитељ“ из прошле год. урачуна за ову, пошто није добила свеске за пр. год. !

Решено : Пошто се свеске прештампавају, и послаће се кров кратко време претплатницима, то се ова молба није уважила.

У Чита се писмо г. Јове Тодоровића, учит. У Куршумлији, којим извештава, Гл. Одбор, да шаље десет дин. У отплату свота дуга удружењу, а остатак дуга послаће крајем месеца. | Примљено знању.