Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 851

Управа збора за срез крајински пита: може ли одплаћивати утемељачки улог и даље, г-ђа Јелена Михајловићева, учатељица из Дубочана, пошто је почела одплаћивати пре године дана,

Решено, да јој се не може одобрити даље уплаћивање утемељ, улога, пошто није исплатила улог у одређеном року, |

Х . Чита се писмо Управе космајског збора, којим извештава, да је изабрат за подпредседника збора г. Влад. Сретеновић учит. у Вар. Младеновцу, на место г. Влад. Милутиновића уч. из Пружатовца, који је дао оставку. Примљено знању. · | ХГ 8 Чита се молба г. Влад. Сретеновића, уч. у вар. Младеновцу, којом моли, да му се изда из дружинске касе 150 д. на име вацредне помоћи; јер се налази у тешким околностима због болести у породици.

По овој молби решено је: да му се не може дати помоћ, пошто Гл. Одбор не налази да је г. Сретеновић у тако тешким матер. приликама, што г. Сретеновић, није још редован члан, јер је положио само пола члан. улога. , Пн

ХП

Чита. се писмо г. Ђуре Поповића, гл. ше. надзорника на Цетињу, којим пита, може ли се давати лист „Учитељ“ јевтиније њиховим школама.

Решено, да се даје лист „Учитељ“ по цени од 8 фор. годишње,

ХП

Благајник извештава : да је исплатио: Државној Штампарији за штампање децембарске свеске „Учитеља“, 542-90 д. „за штампање јануарске свеске 852, и 12 д., за израду 2 клишеа (заглавље и наслов „Учитеља.“)

Гл. Одбор одобрио је ове издатке као правилне.

ХТУ

Благајник реферише да је примио педагошка издања за 1898. тод. Хрватског педаг. књижевног збора, која су послата књижници дружинској, и да је исплатио поштарину у 1 ипо дин.

Одобрава се овај издатак као правилан.

ХУ

Пошто још нису одређене теме за идућу Учитељ. Скупштину.

Решено је да се у идућој седници одреде теме и објаве члановима преко „учитеља“.

ХУЈ

Благајник пита, у колико ће се комада штампати чланске карте, и у ком Формату, пошто се чланови обраћају за карте.