Učitelj

04 | НЕНРОЛОГ

+ Кадивка Жеравичићка УЧИТЕЉИЦА ИЗ ПОРОДИНА

Неумитна смрт отрже нам пре кратког времена још једну вредну радницу, неуморну наставницу и племениту жену. Умрла је Кадивка супруга нашег друга г. Влад.“ Жеравичића учит. из Породина.

Покојница је била родом из Београда. Ту је и свршила основну и В. Ж. Школу. Била је учитељица у Душановцу, Крњеву, и Породину, где је и смрт затече. Службовала је 9 и по година. Као наставници била је одлична, као мати нежна а као супруга узорита. Бог да јој душу прости и вечан јој спомен !

зен

". ђ " Михајло Павловић ђак Алексиначке Учитељске Школе“

Просветни брод изгуби једног свог вредног при“ правника. Неумитна смрт покоси један млађани живот — умро је Михајло Павловић ђак Алек. Учит. Школе. Покојник се је родио у Соко-Бањи године 1887. а премину у месту рођења на рукама ојађене мајке своје 20. фебруара 1906. год.

Покојник је учио четири разреда гимназије у Алексинцу а пети у Зајечару, у свима разредима његов рад би крунисан одличним успехом. 5

Одушевљен просветним идеалима, са пуно воље и жеље за учитељским позивом, јави се 1903. год. за упис у Алексиначкој Учитељ. Школи. Први разред сврши са "одличним успехом, а преко године био је стално благодјејанац. Видећи сам да су му од неопходне потребе за узвишени учитељски позив и вештине: певање, свирање и цртање, обдарен природом а и радом предходио је и у истим својим друговима.

· Родитељи изгубише дичног сина, брат и сестра милог брата, а другови примерног друга.

Бог му дао рајско насеље, а међу живима вечан му помен!

Алексинац и Ј: Б. ПМ.

- 5 - = “и # Овај некролог је због нагомиланих радова случајно заостао. | ;