Učitelj

КЊИЖЕВНИ ОГЛАС

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ 1. Колега!

Као успомену на двадесет-петогодишњицу Учитељског Удружења штампаћу

МЕТОДИКУ РАМУНИЦЕ (СА ОВИРКОМ ВЕЖБАЊА У УСМЕНОМ И ПИСМЕНОМ РАЧУНАЊУ)

коју је Главни Просветни Савет одобрио, а г. Министар Просвете препоручио: да је г.г. наставници-це народних школа могу употребљавати као помоћну ручну књигу при предавању рачуна, и, да се, у том циљу, може набављати и за књижице народних шкока.

Молим п.п. колеге и колегинице, да ме, у издавању ове корисне књиге, потпомогну претплаћујући себе или своју школу. О важности методичног упуства није потребно говорити, јер вам је позната освештана истина: „да је методично упуство потребно као насушни хлебац.“

Књига ће се штампати крупним (цицером) словима с проредом. Хартија и облик „Учштељ“ (велика осмина). Изнеће 11—12 штампаних табака (као две и по. свеске | „Учштеља“). Стаће 2 динара или круне. Скупљачима поред захвалности уступам 20%0 у књигама. Новац са списком претплатника треба слати мени. Рок је претплате 20 мај ове год. када ћу дело дати у штампу. Имена претплатника штампаћу.

Април 1906. год.

Београд.

Свет. С. Поповић

учитељ у Београду.

„УЧИТЕЉ“ излази 1 пут месечно у свескама од 5 табака. Цена је за нечланове 10 динара а за чланове Учитељског Удружења 5 дин. годишње. За српске школе и учитеље ван границе Краљевине Србије 6 кр. годишње.

Претплата се шаље благајнику Глав. Одбора а рукописи уреднику Мих. М. Станојевићу учит. Београд. (Даничићева ул. бр. 25.).