Učitelj

435

М.

Прочитано је писмо г. Мвана Алексијевића учит. из Радинца којим моли Главни Одбор да узме у заштиту његову супругу учитељицу у Азањи коју школски одбор исељава из школе, по његовом казивању, незаконито.

Одлучено: да г. Мих. Милошевић члан Гл. Одбора оде у МИС не просвете и извести се шта је у ствари по овоме и учини корак за

заштиту. МЕ.

Према писму г. П. Калуђеровића књижара са Цетиња којом тражи у комисион дружинска издања и пита с каквим процентом Удружење продаје 60 7о књиге.

Одлучено: да се издања Учит. Удружења могу само слати за готов новаца проценат на књигама даје Удружење 309%.

УП. По молби г. Михаила М. Бркића учит. из Тријебља у Херцеговини Одлучено је да му се шаље „Учитељ“ и „Мала Србадија“ бесплатно као посве сиромашном српском учитељу с тим да буде дужан послати само !

форинту за поштарину. МШ.

Прочитана је молба г. Ненада Стефановића учит. из Пожаревца који моли да му се изда из благајне Учит. Удружења зајам од 400 дин. ради штампања књиге „Сељаково детињство“ од које би "а чистог прихода уступио Учитељском Удружењу.

Одлучено: да се ова понуда прими к знању са задовољством а за зајам да поднесе уредну меницу као и остали чланови па ће се по њој решити.

ТХ.

Прочитано је писмо г. Станоја Мијатовића учитеља из Пољне којим тражи да му се пошље бесплатно ! примерак повезане Мале Србадије за прошлу годину као сталном сараднику пошто не наплаћује хонораре за своје радове.

Одлучено: да му се пошље 1 примерак Мале Србадије у лепом повезу као сараднику у место хонорара.