Učitelj

436

Х. Прочитане су оставке г. Чеде Тодоровића учит. из Сремчице на чланство у Глав. Одбору и г. г. Димитрија Соколовића и Ђорђа Којића на чланство у Уређивачком Одбору „Учитеља“.

Одлучено: да се уваже ове оставке. Па Х. ; Прочитана су правила обласног учит. друштва у Крајини. Одлучено: да се приме ова правила. ХИ.

Прочитан је извештај Крајинског учит. друштва о конституисању своје управе. Одлучено: да се то саопшти у ПУЛЕ органу с осталим извештајима кад буду стигли. По овоме је састанак закључен.

Председник Секретар, | Главног одбора Учитељског Удружења

Груј. Аџемовић Урош Благојевић | ; Чланови: Мих. П. Милошевић, Дим. Ј. Соколовић, Лепосава Николићева, ЈЂ. Јовановић, Р; Јањушевић, Стев. У. Ђорђевић, Мих. М. Станојевић, Мих. Сретеновић.

ЗАПИСНИН

Главног одбора Учитељског Удружења од 2. до 30. октобра 1906. год. у Београду.

Били су: председник Глав. Одбора Урош Благојевић и чланови: Мих. П. Милошевић, Стева Ђорђевић, Дим. Ј. Соколовић, Мих. М. Станојевић, Лепосава Николићева, Гр. Аџемовић, Ант. Стоиљковић и Р. Јањушевић.

|.

Прочитано је писмо изасланика Хрватско-Педагошког. Књижевног Збора г. г. Томислава Ивканца, Јанка Лесковара и Мил. Пејиновића на 1 Срп. Учит. Конгресу, којим благодаре на братској пажњи и гостољубивом Пе ПРИНЦ њиховог доласка на Конгрес.