Učitelj

440

Већином присутних чланова изабрат је Г. Милутин Радоњић овд. учитељ за члана Глав. Одбора на место Г. Љуб. Јовановића.

Ми.

Прочитано је писмо посавског учит. друштва којим тражи пројекат наставног програма на углед, ако га је Глав. Одбор израдио. Одлучено: да се одговори Управи тога друштва да Главни Одбор очекује мишљења од обласних друштава о наставном програму за народне школе па кад то добије приступиће се сређивању истога у смислу своје одлуке од претпрошле године по овој ствари.

МШ.

Прочитано је писмо г. Ненада Стефановића учит. из Пожаревца којим јавља да је успео код окружног школ. одбора те је донео одлуку да сваки учитељ-ица који је члан Учит. Удружења кад путује на састанке обласног Учит. Друштва има на име дневнице и попутнине 3 дин. |

Примљено к знању стим да му се нарочитим писмом захвали

на заузимљивости. ТХ.

· Прочитано је писмо Удружених учитеља у Моравској којим извештавају Главни Одбор да су намерни да створе савез свих словенских учитељских друштава у Аустро-Угарској монархији ради сигурнијег успеха у одбрани сталешких и националних интереса и траже и нашу братску помоћ нудећи да ступимо и ми у савез.

Одлучено: да се ово писмо одштампа у „Учитељу“ и да се одговор по овоме питању утврди на наредној седници.

Х.

Прочитано је писмо г. Дим. Момчиловића учит. из Шапца којим моли Главни Одбор да га узме у заштиту поводом премештаја његовог у Мајур.

Одлучено: да глг. Мих. П. Милошевићи Ђ. С. Којић чланови Гл. Одбора оду на надлежно место и извиде каква је потреба била овом Пре А и поднесу извештај Гл. Одбору о томе.

Х,. По предлогу г. председника Гл. Одбора стављен ЈЕ на дневни ред избор потпреседника Гл. Одбора. Изабран је г. Борђе Којић.