Učitelj

441

ХИ.

Прочитано је писмо г. Чеде Тодоровића учит. из Сремчице којим извештава Главни Одбор да му полиција ствара кривице и кажњава не само њега но и друге учитеље у његовом срезу без основа. |

Одлучено: "да оде 1 члан Глав. Одбора на надлежно место и да види какве су то кривице за које се ови учитељи оптужују па ако нађе да нема кривица да умоли надлежне да их ослободи одговорности а у исти мах и да изјави жељу и молбу Учит. Удружења да се кривице учитељске, ако их буде имало, упућују Министарству просвете на на длежност према закону о народним школама.

ХШ.

Прочитано је писмо г. Душана Ракетића учит. из Раниловића којим моли Гл. Одбор да га заштити у Министарству од оптужаба своје општине које су потекле због тога што је он кметове тужио суду за дужни школски прирез у суми 1657, и успео код суда те ставио забрану на сва општинска примања.

Одлучено: да г. г. Мих. П. Милошевић и Мих. Станојевић као чланови Глав. Одбора оду у Министарство и извиде ову ствар и поднесу извештај Главном Одбору. Секретар, Председник, 5 Гргур Аџемовић. Урош Благојевић. · Чланови:

Мих. П. Милошевић, Лепосава Николићева, Стев. У. Ђорђевић, Дим. Ј. Соколовић, Мих. М. Станојевић, Риста Јањушевић, Мил. Радоњић, Ант. М. Стојилковић. _ -

Учитељ ; 29