Učitelj

630 | | УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

ЗАПИСНИК

Главног одбора учитељеког удружења од 5. јануара 1907. год.

1 Благајник удружења г. Стева Ђорђевић, реферише Главном Одбору: да је на држаној забави коју је приредило Учитељско Удружење 2-ог пр. м. било прихода 1217 дин. а било расхода 626:75 дин. Унето је у касу Удружења чиста прихода 59025 дин. Главни је Одбор примио ове рачуне као исправне.

Ц Благајник Удружења подноси рачун г. Живковића трг. овд. у 30. дин. за узете траке (тробојке) о 1 Конгресу Учитељском у прошлој години — да се одобри. Главни је Одбор одлучио: да се овај заостали рачун исплати.

Ш Одлучено је: да се повеже „Зорица“ од 1904. год. и иста преко чланова Удружења пошље на распродају.

М Поводом говора о поклањању „Споменице“ и других дружин-

ских издања члановима и гостима, који су прошле године посетили први конгрес свију српских учитеља. Одбор је одлучио: да г. г.

Милутин Радоњић са Књиговођом и Благајником попишу сва дружинска издања на дан 1. јануара ове год. Цене књигама остаће онаке, како су одређене првим пописом 6. новембра 1905. год. Од дружинских издања задржаће се: „Педагогика“ општа и посебна од Др. В. Бакића и књиге за децу, а остале, пошто се од истих задржи до 15 примерака, послаће се члановима Удружења ради распродаје. Распарени бројеви појединих листова распродаће се и поклонити школама.

М После опширног претреса питања о штампању једне „Психо-

логије“ и једне књиге за децу, Одбор је донео начелну одлуку: да се путем конкурса набави и изда једна „Психологија“ у спомен | пок. Јов. Гавриловића и једна оругинала књига за децу у спомен пок. Јанку Веселиновићу. Одређен је нарочити одбор који ће о издању ових књига поднети детаљан реферат Главном Одбору и