Učitelj

631

на основу тога објавиће се и конкурс. У одбор овај изабрати су: гг. Мих. Јовић, Мих. Станојевић, Дим. Соколовић, Мих. Стефановић Мих. Сретеновић и Б. Којић.

Председник Секретар, Главног одбора Учитељског Удружења. Груј. Аџемовић Урош Благојевић

Чланови: Дим. Ј. Соколовић, Мих. М. Станојевић, Стева Ј. Ђорђевић, Антоније М. Стојиљковић, Милутин Радонић, Мих. Сретеновић, Ђ. Којић, Лепосава Николићева, Мих. П. Милошевић.

КРИВИ <

ЗАПИСНИН ПИ Одбора Учитељ. Удружења од 20. јануара 1907. год. [

Одлучено је да се нарочитим писмима обавесте све Управе обласних учитељских друштава, као и поједини другови из вароши, варошица и села где има више наставниха-ца и умоле да они обавесте и остале наше другове о жељама, и раду Главног Одбора, о јачем растурању „Учитеља“, „Мале Србадије“ о распродаји друженских издања из ранијих година ит. Д. ИТ.Д.

Ц Одлучено је: да се приреди један концерат са ученицима-цама у корист Удружења. За извођење овог концерта одређени су да припреме све што је потребно: г. г. Мих. Станојевић, Мих. Сретеновић, Живко Јовановић, Мара Кокановићева и Мих. П. Милошевић.

Ш Прочитано је писмо Управе Фондова, којим извештава Главни Одбор Учит. Удружења да ће се на дан !. фебруара т. год. продавати један златан сат, заоставштина поч. Јов. Гавриловића учитељ. добротвора. Одлучено је да г. г. Урош Благојевић, Д. Соколовић и Стева Ђорђевић присуствују продаји и из пијетета према покој" нику откупе исти сахат за Удружење.

М Одлучено је: да се сва дружинска издања одређена за распродају, продају у У» цене а „Споменица“ за 1 динар. М Примљен је поднети рачун г. Ристе Јањушевића о учињеним | издатцима за школски музеј у прошлој години у суми 50 динара.