Učitelj

750

| МА Одлучено је: да се молба г. Влад. Павловића учит. из Диво-. стина са мишљењем Шумадијског учитељ. друштва спроведе г. министру просвете и умоли да се заштити од неправедног насртаја.

МИ.

Благајник удружења подноси три рачуна г. Јевте Павловића и комп. по коме им удружење дугује и то:

1 за узету хартију за „Учитеља“ у суми 686:91 дин: 25 “ ~ „ „Малу Србадију“ у суми 255:65 дин. 3 „ узети канцелар. материјал Гл. Одбора у суми 101:30 дин. ; Свега динара 1043-86. Одлучено: да благајник исплати ове рачуне.

Председник, Секретар, Главног Одбора Гр. Аџемовић. Урош Благојевић. Чланови: :

М. 1. Милошевић, ЂБ. С. Којић, Дим. Соколовић, М. М. Станојевић, | Мих. Сретеновић, Стева Ђорђевић, Милутин Радонић, Риста Јањушевић, Анта Стојиљковић, Лепосава Николићева

ЗАЛИСНИК | · Главног Одбора Учитељ. Удружења од 28. фебруара 1907. год. 1.

Прочитана је резолуција црноречког учитељ. друштва од 2. фебруара ове год. Овом резолуцијом својом поменуто друштво осуђује чланакг. 5. С. Којића учитеља, „Чувајмо свој углед“ штампан у 1. броју „Просвете“ од 20. јануара ове год. и тражи да се иста резолуција окштампа у листу „Учитељу“ као дружинском органу, . а председник истог друштва г. Милан Смиљанић, који је и члан Главног Одбора, поред овога тражи, да се осуди и лист „Просвета“ која је по његову мишљењу и раније писала противно интересима

_учитељским, у противном да му се уважи оставка на чланство у Главном Одбору. Главни Одбор налази:

1. да би штампање поменуте резолуције у дружинском органу, дало повода и г. Којићу и уредништву „Просвете“, да се помоћу закона исправкама у „Учитељу“ бране, и износе разлоге за своје писање, чиме би се неминовно отворила безкорисна лична полемика. која би извесно у „Учитељу“ заузела више бројева, а самој ствари. не би можда ништа помогла.