Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 439

Станишић, Ант. Стојиљковић, Стева Ђорђевић, Мих. Стапојевић, Мих, Милошевић и Петар А. Лукић. Секретар чита записник Х састанка, који је примљен.

ХРУШ

Секретар саопштава. да је Друштво за Народно Проевећивање послало удружењу свој орган „Светлост“ за пр. годину са још два своја издања, молећи Удружење, да му изволи послати „Учитељ“ за пр. годину.

ХИ

Књижничар саопштава: да су му за књижницу веома потребна. два ормана за књиге, те је по овоме одлучено: да се за квњижницу удружења набаве два ормана, а после тога доњи делови садањих ормана, који ће бити залишни, да се уступе магационару па његову употребу.

Џ

Чита се молба г-ђе Милке удове пок. М. Глишића, учитеља | којом моли за помоћ, да би могла издржати два сина на Универзитета овд. По овој ствари је реферисао г. Мих. Станојевић, коме је добро познато стање молитељице а благајник је саопштио: да је она досад примала 80 динара годишње од Удружења па је после одлучено: да јој се помоћ повиси са 30 (тридесет) динара, који ће се одмах издати њеним синовима, а редовну помоћ примаће као и досад о Божићу и Васкрсу.

Овим је састанак закључен.

Секретар Преде дник Летар 4. Лукић. Урош Благојевић. – Потпредседник

Ђорђе Јовановић.

Чланови: Станиша 6. бтанишић, Груј. Аџемовић, Мах. М. бтанојевић Стев. У. Ђорђевић, Дим. Н. Лазаревић, Свет. 6. Поповић. Жив. Јовановић