Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 525.

ТУП

Како је Главни Одбор удружења својим настојавањем код меродавних чинилаца. Суда и Одбора Општине града Београда добио за пансионат од општинског земљишта хиљаду (100) кв. метара и како му је за пансионаг потребно да докупи још нешто земљишта од Општине, услед чега мора прибирати новац за то, повео се разговор о томе, па је решено: да се за сада — до даље наредбе — обустави есконтовање меница својим члановима из дружинске благајне.

МАГ

Изабрани Одбор за преглед дружинских рачуна и имовине поднео је извештај у виду неколико предлога и напомена, које иду у прилог бољег и тачнијег рада у Глав. Одбору. (Види о овоме акт под Бр. 366).

0 овоме је дебатовано и решено: да се тај извештај прими у начелу, а да се за претрес нзвештаја у појединостима сазове ванредна седница : која ће се сматрати као продужење ове седнице.

ШХ

Ванредна седница сазвана је за 28. ов. месеца са дневним редом : прешрес Одборског извештаја. -

Чита, се тач. 1., која предлаже: да се одреди нарочито лице за магационара, који ће дружинска издања примати на реверс и за њих одговарати.

Ова је тачка примљена с тим: да дужност магационара прима секретар Глав. Одбора и да му се да за то десет динара месечног хонорара ; јер зато има буџетске могућности.

Тачка 2. која говори о редакционим Одборима, да им се стави у дужност да воде нарочите књиге о исплаћеним хонорарима за радове на дружинеким листовима, да то све везују за датуме и бројеве благајничке књиге, кад буду издавали хонораре. Ова је тачка примљена у целости.

Тачка 3. тражи: да експедитор подноси Глав. Одбору тромесечни извештај о дружинским листовима: колико их је по бројевима штампано, колико их се разашиље претплатницима, колико је продато на број, колико се разашиље у замену и бесплатно м коме, као и колико је кога броја заостало. И ова је тачка примљена. ,

Тачка 4. тражи да одређено лице за тражење вересије тачно води спискове о послатим књигама на распродају, из којих би се виделе и враћене, нераспродате књиге, да сваку наплату по тим списковима благајник својим потписом —- на дотичном месту — овери, да је наплата извршена. Примљено у целости.

Тачка 5. није усвојена.