Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 527

ХУ САСТАНАК Глав. Одбора Учит. Удружења држан 1 нов. 1908 год.

Били су: Урош Благојевић, Отев. Ђорђевић, Мих. Милошевић, Мих. Станојевић, Дим. Лазаревић, Груј. Аџемовић, Станиша Станишић, Петар А. Лукић, Ант. Стојиљковић, Живко Јовановић и Светислав Поповић.

Секретар чита акт о конституисању Шабачког Обласног Друштва. Примљено знању.

ГХШ

Прочитано је писмо Милутина и Наталије Цакића, којим траже да им се члански улог од по 50 динара урачуна као утемељачки улог по старим правилима.

Решено: да се ова молба њихова усвоји.

ГХУ

Председник саопштава: да је г. Министар унутр. послова, одобрио решење Суда и Одбора Општине града Бесграда, којим је од општинског земљишта поклоњено 1000 кв. метара за пансионат Учит. Удружења.

У исто време саопштава, да је Глав. Одбор већ благодарио Суду и Одбору Онштине града Београда упутив му писмену благодарност за тако велики поклон.

Примљено знању с тим, да се изнађе какав начин, којим ба се Суду и Одбору Општине града Београда Учит. Удружење још видније заблагодарило.

ШХМ]1

Књижничар саопштава, да је израдио Правила за књижницу Учитељског Удружења. Пошто је у целини прочитао та правила, одлучено је: да се правила у начелу приме, но да о њима Глав. Одбору реферишу г. г. Михаило Станојевић, Живко Јовановић и Станиша Станишић и реферат да поднесу на претрев.

Секретар Председник Летар А. Лукић Урош Благојевић Потпредседник

Ђорђе Јовановић

Чланови: Жив. Јовановић, бтев. У. Ђорђевић, Мих. М. бтанојевић, Дам. Н. Лазаревић, Груј. Аџемовић, Станиша 6. Станишић, дАнт. М. Стојаљковић, бвет. С. Лоповић. .