Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 491

ЗАПИСНИЦИ

ПТ САСТАНАК

Главног Одбора Учитељ. Удружења држан 29. августа 1909. године.

Били су: Урош Благојевић, Ђока Јовановић, Ант. Стојиљковић, Светислав Поповић, Стева Ђорђевић, Груја Аџемовић, Живко Јовановић, Станиша Станишић, Мих. Џ. Милошевић и Петар А. Лукић.

Т. Прочитани су записници ранијих два састанка и примљени су. Затим су прочитана и сва друга акта, која су стигла за ову седницу и по њима су донесена решења и раздата на извршење.

П. Г. Урош Благојевић вели, да је ишао у Неготин по дружинским пословима, али, да за то, не тражи никакве накнаде у трошковима, о којима је решавано на прошлом састанку.

И једна и друга изјава примљене су.

Ш. Секретар тражи да сереши: како ће се водити записник, да ли ће у њега улазити и сва потраживања зајмова од стране чланова Удружења

По овоме питању одлучено је: да све тражње зајмова, прођу кроз деловодник, па да се упуте благајничком одсеку на цензуру и др. ј

ТУ. Књиговођа износи менице које су поднете на цензуру.

У. Благајник саопштава стање одобрених меница за нове зајмове, па наглашава да му за одобрене менице треба још 1055 динара за исплату, а како су сада одобрени и сви остали зајмови по меницама, то му са горњом сумом треба свега 4465 динара за исплату свију одобрених меница, а он у каси нема новада.

По овоме се водио разговор: како ће се и на који начин ова потреба у новцу задовољити, па је одлучено: да се учини позајмица потребне суме новаца од понуђача који се Удружењу пријавио са условом бојо год. интереса. Још је по овоме одлучено: да. гг. Урош Благојевић и Стева Ђорђевић, по овој ствари, ураде и остало све што је потребно о условима овога зајма од стране понуђача, Сем тога одлучено је, да се узме позајмица од три (3000) хиљаде динара.

МТ. Секретар је прочитао молбу друштва „Милосрдни дом“, које тражи једнога члтна из нашег Главног Одбора, који би заједно са осталима дејствовао на истакнутом хуманом циљу тога друштва и моли, да му се јави о избору тога члана.