Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 879

да се погоди још једна послужитељка за краће време и да се набавке врше оним редом који Управа Дома одреди.

6. По предлогу благајниковом, секретаровом и експедиторовом одлучено је:

Да се Милошу Станковићу послужитељу Дома и његовој жени даје на име награде укупно 70 дин. месечно, стан, огрев, осветлење и храна кад има деце у пансионату.

7. Поводом тога што васпитачица у пансионату још није дала одговор пристаје ли да остане у Дому ма и без учитељске станарине, одлучено је већином гласова, а на предлог управника Дома:

Да се решење о њеном останку у Дому — као васпитачице донесе на другој седници.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора,

Ил. Радосављевић. Урош Благојевић, Секретар, Е „ив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХХХ СЕДНИЦЕ Управе Учитељ. Удружења. 13. јануара 1912. год.

Били су: Дим. Соколовић, Ил. Радосављећић, Мих. Милошевић, Никола Михаиловић, Љубиша Марковић, Милорад Ђукановић, Гв. Јовановић, Ант. Младеновић, Срдан Новаковић, Василија Стојановићка, Милева Антоновићева, Мил. Луковић. Гр. Аџемовић, Стев. Ђорђевић, Ант. Стојиљковић, П. Ђурић, Дим. Пауновић, Жив. Јовановић и Јов. Вуксановић.

1. Прочитан је и примљен записник ХХЈХ седнице.

2. Повела се реч о одговору г-це Настасије Видојковићеве васпитачице у Дому, на акт Главног Одбора Бр. 587., па је решено:

Да се на место г-це Настасије изабере друга васпитачица, пошто је изјавила да не пристаје да задржи овај положај без станарине, и пошто је напустила дужност васпитачице у Дому, па од 9. ов. мес. иде редовно у основну школу на часове.

За другу васпитачицу расписати конкурс и објавити га преко 4, овд. дневна листа. Рок пријаве да буде до 25. ов. мес.

На овај конкурс могу се јављати само учитељице у пензији или оставци.

Васпитачица ће имати права на стан, огрев, осветлење и храну само за себе до 1. августа, а тога ће дана Управа извршити нов избор васпитачице.

Досад. васпитачица имаће сва права у Дому која је и до сад уживала до 1. фебруара, а од 1. феб. оставља. се Управи Дома да реши може ли, докле и под којим условима да и даље остане у стану.

3. Секретар је прочитао писма која је спремио да се упуте учитељским зборовима ради држања зборова, 4. фебруара ов. год. према одлуци Ванредне Учитељске Скупштине.