Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ "881

Држање ових зборова објавиће преко политичких листова: | Дим. Соколовић, Мих. Станојевић, Дим. Глигорић, Станиша Станишић, Срдан Новаковић, М. Станковић и Ж. Јовановић.

6. Секретар је саопштио Главном Одбору да се, према тражењу управника поште од сад мора плаћати поштарина на „Учитељ“ и „М. Србадију“ кад се шаљу поштом.

Примљено је к знању.

Секретар, у Подпредседник Главног Одбора, „Ж. Јовановић. Дим. Ј. Соколовић.

ЗАПИСНИК ХХХГ СЕДНИЦЕ

Управе Учитељског Удружења. 28. јануара 1912. год.

Били су: Урош Благојевић, Ил. Радосављевић, Дим. Ј. Соколовић, Милут. Радоњић, Ант. Младеновић, Вас. П. Стојановићка, П. Ђурић, Ник. Михаиловић, Гр. Аџемовић, Гв. Јовановић, Љубиша Марковић, Мил. Станковић, Свет. Живковић, Јов. Вуксановић, Дим. Пауновић, Мих. Милошевић, Мих. Стевановић, Стева Ђорђевић, Мара Кокановићева, Милева Антоновићева, Ђорђе "1 В. Симић и Ж. Јовановић.

1. Прочитан је и примљен записник ХХХ седнице Управе удружења.

2. По објављеном конкурсу за васпитачицу женске децеу пансионату Учитељског Дома пријавило се 9 учитељица у пензији и оставци.

Пошто су прочитане све њихове пријаве и пошто је Управа добила обавештења од појединих чланова изабрата је за васпитачицу г-ђа Лепосава Милићка учитељица у пензији.

Управа Дома даће г-ђи Милићки писмено са назначењем Ију њених права и дужности у Дому. Управа ће узети од г-ђе писмену изјаву да пристаје на све одређене јој дужности.

3. По предлогу председниковом одлучено је, да Управа Дома одреди учитеље за дежурне чланове у мушком, а учитељице за дежурне чланице у женском одељењу пансионата. ·

4, Секретар је известио Управу да је до данас 29. зборских управа послало своје одобрење за накнадни кредит од 2000 дин.

Пошто је гласало преко половина управа зборских — да се одобрава накнадни кредит од 2000 дин. за рад на остваривању учитељских захтева за преуређење основ. школа и побољшању учит. плата, ради даљег рада на овоме, Управа ће, са извршним одбором из Београда, одржати једну седницу у почетку месеца фебруара.

5. Прочитан је и примљен к знању извештај Темнићског Учитељског Збора о избору нове управе. |

6. По писму Београдског Учитељ. Збора: да се у Дому при-_ ређују забавне вечери — решено је:

УЧИТЕЉ 58