Učitelj

1008 УЧИТЕЉ

8 6ЊИ. Да се ручак приреди код „Коларца“ по цени четири динара од особе, без вина, које ће се одвојено платити. | -

2. На ручак позвати г. Министра просвете и Митрополита Краљевине Србије. .

3. Позвати све учитеље и учитељице са курса са управником курса г. М. Башићем. 7.

4. Позвати још: гл. д-р Миливоја Јовановића бившег и Владу Стојановића садашњег надзорника београд. осн. школа; Љубу М. Протића, управитеља Ж. Учит. Школе; начелника мин. просвете; референта за основну наставу: Б. Јоксимовића; Јов. Ђ. Јовановића и М. Костића наставнике на курсу. ; )

5. Од стране Учит. Удружења биће на ручку цела Управа Удружења; а од београдских учитеља сви чланови утемељачи и редовни са улогом од 50 динара, а остали учитељи нечланови платиће ручак сами. Ма.

6. Од народних посланика позвати гљлг. учитеље народне посланике. П.

Управник дома реферише, да је у пансионат доведено и треће дете пок. Д. Илића, 6. учитеља, да се прими бесплатно. О томе детету, које је од прве покојникове жене и ужива пензију своје мајке, брине се г. Митровић мајор.

- Одлучено је: Да се то треће дете не може примити бесплатно већ по цени од 50 дин. о чему треба известити г. Митровића ради знања и управљања. .

Ш.

Примљена је у пансионат Славка Благојевићева, учен. Жен. Учит. Школе за 50 дин. месечно. Ту суму плаћаће њен брат Миодраг Благојевић учитељ.

М. Прочитано је и примљено у начелу писмо спремљено као од-

говор на акт г. Министра Просвете, којим су обухваћена питања

о учитељима из нових крајева и тамошњим школ. приликама.

Одлучено је да се исто. писмо откуца на писаћој машини у неколико примерака, од којих послати г. Министру Просвете и учитељима посланицима по један примерак. иЋЕ

Са овим је овај састанак закључен.

Секретар. Председник. Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ