Učitelj

в) Улози примљени на штедњу;

г) приходи од послова које задруга буде предузимала; д) прилози, завештања итд.;

ђ) приходи резервног и основног фонда.

Задругари

Члан 6.

Задругари ове задруге могу бити само учитељи и учитељице активни или у пензији, школски надзорници активни или у пензији који су из учитељског реда, удове и породице учитељске које уживају пензију. Учитељско Удружење и Учит. Зборови. Задругари Учит. Задруге могу бити и друга лица ван побројаних категорија које прими Управни одбор али они не могу на зборовима решавати нити бити бирани у Управни Одбор, а сва друга права имају као и остали задругари.

Члан 7.

Упис у чланство врши се кад год ко хоће, сваког радног дана писменом пријавом којом дотични мора изложити: а) своју жељу да буде задругар, 6) обвезу да прима на се одговорност за све обавезе које је задруга раније учинила и које у будуће чини, в) колика му је плата или пензија.

Писмена пријава доставља се Управном Одбору.

Чланом Задруге постаје сваки од дана уплате основне уплате према овим правилима.

Члан 8.

Ступањем у чланство задругар са својим улозима прима све обавезе задругине, које је учинила и које у будуће чини.

Члан 9.

Сваки задругар има права: а) да участвује на зборовима задруге и чини "предлоге с правом гласа према суми уложеног новца (сем оних по чл. 6) 6) на зајмове, према кредиту кога ужива, в) на део добити (дивиденду) ако је буде.

Члан 10.

На случај ликвидације друштва заостали задругари имају права на сразмеран део целокупног капитала и имања друштвеног према својим улозима. |

Члан 11.

Чланство престаје:

а) својевољним иступањем;

6) кад буде члан отпуштен из службе због прљавих дела; в) удовица и деца умрлих чланова кад престану примати пензију,