Učitelj

6

њом у смислу ових правила. Задруга се обвезује и задобија права пословима које Управни Одбор у њено име закључи.

Члан 27.

Управни Одбор састављају 12 чланова, учитеља-ца активних или у пензији из Београда. Њих бира збор задругара на 3 год. Управни Одбор има свога секретара кога бира из своје средине.

Члан 28,

Случајно упражњена места у Управном Одбору попуњавају се из лица која су добила највећи број гласова. Овако изабрани чланови настављају трогодишњу периоду својих претходника, на чије су место изабрани а иступају из одбора, онда кад би ови иступили. Ако се деси да број чланова падне испод потребног броја — најмање седморица — за решавање, онда Надзорни Одбор мора у року за 10 дана сазвати збор ради попуњавања празних места.

Члан 29.

Чланови Управног Одбора дужни су при ступању у дужност предати Задрузи на име кауције своје уложне књижице. Ова им се кауција не сме издати све донде док по престанку чланства у одбору не буде одобрен дотични годишњи обрачун од стране збора.

Члан 30.

Сваке године на првој седници после редовног збора, чланови Управног одбора бирају из своје средине председника потпредседника и секретара.

Председник, а кад је он спречен, потпредседник, сазива седницу Управног Одбора, кад год за потребно нађе, или кад три члана одбора од њега написмено затраже.

Члан 31.

Позив на седницу мора се на потпис саопштити свима присутним члановима. У позиву мора бити тачно означено место где ће се седнице држати, време састанка и дневни ред.

Чланови Управног Одбора дужни су редовно долазити на одборске седнице и дежурати у Задрузи по реду који одбор утврди.

Члан 82. ; Рад Управног Одбора пуноважан је кад на седници присуствују најмање 6 чланова, који претходно утврде да је позив за ту седницу правилно састављен и благовремено свима саопштен. Одлуке се на седницама · доносе већином гласова присутних чланова и једнакој подели гласова сматра се да је предлог одбачен. - О раду седница води секретар записник који потписују сви присутни чланови.

Члан 33. Дежурни члан са Управником или његовим заступником врши