Učitelj

7

дневну радњу у Задрузи и потписују њену фирму као што је пред виђено у чл. 2. правила.

Управни Одбор заступа Задругу пред властима и судовима, али он може као своје право пренети и на другог без нарочитог овлашћења збора.

Члан 34.

Чланови Управног Одбора едговорни су Задрузи лично и целим својим имањем солидарно за штету, која би настала од противзаконог вршења своје дужности, или отуда што би прекорачив делокруг, који им одређује закон и ова правила, друштво оштетили. Одговорност не пада на члана који је одмах против дотичне одлуке протествовао и Надзорном Одбору написмено протест доставио, или који није суделовао у радњи, којом је друштву штета учињена. Пошто Управни Одбор својим потписом пуноважно везује друштво, то оно одговара према трећима, ма да је Управни Одбор прекорачио границе круга рада.

Члан 35.

Чланови Управног Одбора имају право на тантијему сразмерно. учешћу на одборским седницама; за сваки дан дежурства у Задрузи добијају нарочиту дневницу коју одређује Управни Одбор а која не може бити већа од 10 динара а исплаћује се концем свакога месеца.

Члан 36. <

Ако би се десио случај да чланови Управног и Надзорног Одбора буду смењени у току године, имају права на припадајућу тантијему до дана разрешења од дужности.

Члан 37. Надзорни Одбор састоји се из 7 чланова, које бира збор задругара. -

Члан 38.

Чланови Надзорног Одбора дужни су при ступању у дужност положити задрузи на име кауцији своје уложне књижице. Ова им се кауција не сме издати све донде док по престанку чланства не буде одобрен годишњи рачун од збора.

Члан 39.

За попуњавање случајно упражњених места и трајање периоде чланова, који се тим поводом изберу за њихово конституисање и позивање на седнице вреде у свему прописи Члана 21., 23, и 24. | ових правила. ђ

Члан 40.

Надзорном је одбору дужност да прегледа сав рад Управног Одбора, да тражи обавештења о току задругиних послова да може