Učitelj

718 Учитељ

Српска вила збирка најлепших народних умотворина и састава од најпризнатијнх наших наших приповедача и песника, пробраних за омладину. Приредио Мих. М.. Станојевић. Издање књижаре Рајковића и Ћуковића цена 7 динара. Препоручена од Гл. просв. Савета и Мин. Просвете.

Освит књига од јов. М. Поповића. Издање књижаре Рајковића и Њуковића Београд цена

· Земљописна читанка ! од Мих. М, Станојевића, са врло много илустрација. Bpno подесна књига за поклоне о испитима. Одобрена и препоручена од Гл. Ма Савета и Мин. Просвете.

Издање МА. ранфвића | и Ћукевића Београд. Цена 8 динара.

Ослободиоци Србије од Ђ. С. Којића учитеља У овој књизи изнети су животописи 18 најважнијих људи MB Ia IL устанка са њиховим сликама. Ово је једина књига ове врсте у нашој дечјој књижовности. С тога је и одобрена за награду "о испитима и за књижнице.

Књига је подељена у 2 свеске. Обе су велике по 5 таб. Цена им је по 5 динара. -

Здравац И ова књига одобрена од Гл. Прос, Савета да награду ђака о испитима. У њој има популарно написаних члаBaka HB науке, лепих прича и неколико народннх и УМЕЋЕ ких песама. Украшена је лепим сликама.

С тога је она врло згодна за награду ђака.

И она је велика 5 табака. Цена јој 5 дин.

Све ове књиге могу се добити од књижаре Рајковића и Ћуковића. преко свију књижара.

+ * a

Школски уџбеници, Одлуком Господина Министра Просвете ОНБр. 26899 од 21 јула 1922 г. одобрени су ови уџбеници приватног издања за основ. школе.

А) Из земљониса.

Нови Атлас Србије, Црне Горе и Војводине за Ш. раз-

ред основ, школе, по речним сливовима са мноштвом слика и карата од Михаила М. Станојевића референта Мин. Просвете. _ Нови Вемљопис Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца:

са Ашласом за ТУ. разред осн. школе, по новој администра-