Učitelj

Белешке | 719

тивној подели са мноштвом слика и карата од Мих. М. Станојевића реф. Мин. Просвете.

Основна знања из земљописа срп. земаља за Ш. разред и Народ. и основна знања из земљописа срп. покрајина за IV. раз. од Милорада Вујанца. учит.

Атлас са демљописом за Ш. раз. и Атлас са Земљописом за ЈУ. разред од Мил. Рабреновића и Влад. Симића уч.

Земљопис Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца за Ш, и ТУ. разред од Дим. Соколовића.

Б) Из историје.

Господин Министар Просвете одлуком својом ОПБр. 45659 и 45734 од 18-Х1- 1922 год. одлучио је да се могу одобрити као привремени уџбеници приватног издања ове књиге:

1, Народна Историја (Срба, Хрвата и Словенаца) за ТУ. раз. осн. школа од Мих. М. Станојевића референта за основну наставу издање књижаре Вел. Валожића; |

2. Историја Српског Народа, Хрвата и Словенаца за ЈУ. раз. осн. шк. од госп. Мил. Вукићевића и Д. Ј. Соколовића, Ш, издање;

3. Историја Срба, Хрвата и Словенаца за ученике ЈУ. раз. OCH. шк, од госп. Владимира Радојевића и Влад. Милутиновића, Ц, издање; .

4. Историја Срба, Хрвата и Словенаца од Мил. Рабреновића; 5, Историја Срп. Народа са историјом Хрвата и Словенаца од Чед. М. Тодоровића учит. ОНБр. 50127/22.

6. Историја Срба, Хрвата и Словенаци од Јов. П. Јовановића; 7. Српска Историја са кратком Историјом Хрвата и Словенаца од Мих. Јовића, тридесет девето допуњено издање.

8. Историја Српска са ХР КМ и Словеначком од Ми· лорада Вујанца учит.

В) Из Науке "Хришћанске.

На основу мишљења Главног Просветног Савета С Бр. 265, од 3. ов. мца, Господин Министар Просвете, одлуком од | 2ОЈУП 1921. г. ОПБр. 26896, одлучио је: