Učitelj

Књижвне НЕ 653

р ђена по савременим дадактачким и мстодским захтевима, изложена јасним стилом и чистим и одабраним језиком, са угледним ту Ра јама и картама.

Убеници треба да буду величине од по 15—920 штампаних табака школске осмине, и сваки се, по потреби, може штампати и у две књиге. и ув то се од свакога може дати и кргтак извод (репетиториј). Штампађе се и ћирилицом и латиницом у подједваком броју примерака.

Рок предаје 1. јан. 1925 год. |

Рукописи ће се подносити само под шифром, читко и јасно на· писани, по могућности откуцани машином. Преглед ће се извршити у. споравуму са Главним Просветним Саветом, а о издању ће се старати Главна Управа Професорсксга Друштва. Примљени уџбеници имају ући у употребу почетком школске 1925./26. године.

; Писци морају дати обавезу ка извршење мањих измена према напоменама оцењивачкога одбора, као и на евентуелну колаборацију, ако се, опет по мишљењу опцењивача и споразуму писаца, меже корисно извршити међусобна допуна између појединих рукописа.

Коректуру ће вршити сами писци. Израду слика прима на себе ' Професорско Друштво, задржавајући право на употребу клишеја.

Рукописи оба упбезика, оцењени као најбољи, штампаће се о трошку Професорскога Друштва. Писци ће добити за прво издање 16% бруто прихода; за даља издања Професорско Друштво задржава првенствено право споравума с писцима.

За остале рукописе од вредности одређује се две HODAC

1) динара 10.000;

2) ~ 6.000. –

Све ближе одредбе о штампању и издавању. хонорара Главна Управа ће уредити непо:редно с иисцима награђених рукописа.

Рукописе упућивати Главној Управи, с навнаком „Стечај“ и са именом у запечаћену завоју.

БИБЛИОГРАФИЈА

Računica ха osnovne šole spisal Luka Lavtar, predelal Ljudevit Černej. II srednja stopnja. Cena 18. D Ljubljana 1924., založila Ig. Kleinmayr Sted. Bamberg, druba Z. O. Z. Cena din. 18.

Читанка ва |У. равред основних школа, саставио Мих. М. Станојевић, референт Мин. Просвете и Жив. Н. Стефановић, професор | београд гимназије са 83 слике. Издање књижарнице Рајсовића и Ђуковића — Београд Теразије, цена 16 динара. |