Velika Srbija

Нове књиге

Част нам је ставити до знања српскоЈ војсци и српској публици, да смо у Сол.уну, морско приста ниште — кеј, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД"

где се кувају само српска Јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста природна вина талијанска, француска и грчкаа такође ифрањ цуски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и пржена риба за доручак од 8 сати пре подне. Јела чисто српска са свињском машКу. Сервирање банкета прима по умереној цени. ПрепоручујуКи се српској војсци и публици молимо је за посету. с особитим поштовањем, Ћира Васић, трг. Београђании. Васа Златаревић, ресторатер.

| ГОСПОДО! !д Препоручујемо Вам да и |ј даље пушите само цигарете 15 ] из прве и највеке фабрике Л цигарета I „бАлонт** ј|Ј Каиро Александрија — Солун Ш Најбоље и најукусније ци Ш гарете и дуван свих врста. | [§ј Награђена г.рвом највећом наград** Вјд ка изложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито »Миродато« и '51 дуван за луле.

У улици Франк 32, отворен /е талијански магацин и снабдевен војничким потребама — профи/антом. Продаја искључиво савезничким трупама. ПРОДАЈА У ТАЛИЈАНСКОЈ МОНЕТИ а у осталоЈ по курсу.

Улица Франк бр. 32. — Солун

Александзр В. И.и-ђ, резервни наредник пука пошге 4. И Чедомир С. И.и-к, ђак III. ргз гимн. у Франц)ској, са болем у души иззештааају рођаке и пријатеље, да је његов брат — отац Светозар-Заре В. Илић сбвезник III позива гслустио своју напаћену душу, далеко од сеоје миле породице, рсђака и Отацбине, 20. фебруара 1917. год. у ПарИзу и тамо сахрањен

С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа „Г1ате“ Ооавља све банкарске, трговачке и транспортне послове Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Швашарску и све Савезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адресу коме има новац да се упути. Прима новац на штедњу и чување. Друштзо стоји под непосредним надзором Краљ. Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

Данас ми тск стгЖг црна вест, да је моја мила и никад нелрежаљена кћи ј* Катарина-Каја ученица 3 ће годлне учитељгке шхоле преминула 14 мајз 1916 гг-д у Крагујевцу, у цвету мла о;ти у својој 21. год, и то онд?, к;да јетребаЛ 1 да на себе прнми свету дужнсст сб, азозања српског ппдм^атка. У Ч!жњч за со: јим сц?м, кога је ратнч внхор однео преко мооа, њ :, на прссвећена српска душа н^је могла днље подчети, да својим оч^ма гледа систсматско сати^ањ* Срба и подмлетка грпског, те је од туге за својим оцем и уништењем пколског псдмла ка њенсг кдеала, коме је оно била свој живот наменила пресвисла и смрћу својом јсш в, ше проред;ла мали брсј просветнкх радника. Јавља ући ову цзну вест: рлђацима, при|’атељима и друговима молим их за тихо саучешће у мојсј превеликој жалости. О кђени отац Д -агосав Тасић, рез. пеш. пноруч. кондуктер краг. поште га ћерком Јулијаном и осталом родбином.

ШтампарИја Берос

Одгоеоони упедник М. Тавуларић

СТРАНА 4.

•ВЕЛИКА СРБИЈА.

»РСЈЈ 352