Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

При А Па ЕЦ МЕ 1

i 6. Трошарина на штпритус 1853. ДО

| i === = =

| Б. По погодби е произвађачем или по оцени вештачке комисије.

Члан 11.

За изналажење количине по погодби с произвођачем узеће се за мерило: колико се с обзиром на броји конструкцију казана и друге околности може у средњу руку испећи шширитуса или ракије у течају једне године, па ако се власт и произвођач у томе сложе, погодба, која се има углавити на писмено, послаће се на одобрење мипистру Финанције.

Члан 12.

Не сложе ли се власт и произвођач о количини годишње производње, ствар ће оценити и количину одредити једна вештачка комисија из пет чланова.

Од ових чланова двојицу бира власт, двојицу произвођач. Шетога члана, који ће уједно бити м председник комисије, бира he обе стране споразумно. Не могну ли се сатласити у избору петога члана, њега ће онда изабрати остала четири вештака.

- Рад и закључење комисије водиће се на пимено, и кад се посао сврши, власт ће акта послати такође на одобрење министру Финанције.

Члан 18.

Ако би министар Финанције нашао, да је перазложна погодба, углављена између произвођача и власти, или да је неразложна оцена и закључење комисије о ухваћеној количини годишње пропзводње, он може наредити, да се у првом

ЗБОРНИК ФИНАНСИ,СКИ 2