Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

18 (5, 0 Романо на OU O 1989:

случају пристуџи повој погодби с произвођачем, у другоме да се образује нова комисија. У свакоме случају министру Финансије остаје право да може наредити да се количина производње изналази премером саме произведене течности на ваги и по тој мери да сем трошарина наплаћује.

Члан 14.

Противу оцене вештачке комисије произвођач се може жалити министру финансије у року од 15 дана рачунећи то од дана кад му је закључак комисијски саопштен. Решење министрово обвевно је за жалиоца и даљој жалби нема места. А разуме се да и њему остаје право да му се количина налази премером саме произведене течности на ваги и по тој количини да и трошарину плаћа.

Члан 15.

Ако погодбу закључену између власти и произвођача или оцену вештачке комисије министар Финансије одобри, трошарина ће се наплаћивати свакога месеца у цифри која сразмерно ухваћеној годишњој количини производње одговара за један месец, тако, да се за годину дана тим почесним наплаћивањем измири сва трошарина колико на ухваћену годишњу количину износи.

Друге године и даље чиниће се тако исто донде докле произвођач не би радњу обуставио или начин производње изменпо.

Измени ли ма кад начин производње, или обустави ли са свим или за неко време радњу, дужан је да то у напред јави власти. У првом случају власт ће поступити као да се радња из нова лочиње, у другоме не ће му наплаћивати

ан раде >

alt era culin

|| |