Žena

ВЕНА 241 и што је око нас и на нама и што узимамо у себе. Особито чистота тела, коже. Кожа је исто тако важан орган тела као и желудац, плућа, срце, бубрези и т. д. Не само као покривач нашега тела, она је регулатор за одржавање топлоте, она нам помаже да пзбацујемо из тела непотребне и шкодљиве делове, она је чувар нашег тела од спољашњег утицаја. А да све то може да ради као што треба, морамо је неговати и чувати као и очи у глави. А најбоља нега коже је чистота.

Многе болести, које нас убијају, долаве с поља. И као што је било речи у прошлом броју овога листа, могле би се равумним животом спречити. Свет би био сретнији, веселијп и материјално напреднији. Јер само здрав човек може напредовати и бити на

свом месту. 0) брак),

јер у том питању живимо у мрану. (Озбиљно ћеретање). Од непознатог писца.

Кад започех писати ово ћаскање, прво сам написао: Сретан краљ од Уганде пма... Повле сам превукао тај ред и написао: Несретан краљ од Уганде пма.. Па онда сам и то побрисао п написао поново: Сретан краљ од Уганде... па онда опет: Несретан краљ од Уганде... Шревукох пером и то, запалих цигару и п чех мислити: Које је боље да налннои = Напослетку сам решпо, да не напишем ни сретан, ни несретан.

И зато почињем овако: Краљ од Уганде има седам хиљада жена. Сад ја овако, а ви изволпте одлучити, је лп тај човек сретан, пли несретап.

Та Уганда је у екваторској Африци, где је допирало доста мало странаца. Не верујем, да је и један баш пребројавао жене краља од Уганде, те да зна, има ли их баш равно седам хиљада. Али је свакојако сигурно, да је други краљ, црни краљ од Дахоме прави испосник п калуђер — кад га вравните са краљем од