Žena

264 Њ ЕНА

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Гост Д Б.у Б. На новом путу — можда ће моћи ући.

Граовац. Молили би што друго.

Г. М. М. у Л. Хвала, али доцне стигло за овај број. И о оном предлогу што се налази у писму биће спомена.

Г-ђици В.Т.у Б. Зацело ће ући, само молимо стрпите се.

Истравак. — У прошлом, 3. броју „Жене“ у чланку: „Расипање здравља“, поткрале су се две крупније штампарске погрешке. На страни 145. стоји Фејапиз, а треба да стоји абиз. А на страни 147. стоји: „није то нигде ни била колера, па су људи падали као муве“. Ту је изостао један ред, те оно место треба да гласи: Није то нигде ни била колера. "Знам ја те и те године кад је била колера, па су људи падали као муве и т. д. — Жалимо, што су се увукле ове погрешке и молимо да се исправе.

Поштованим претплатницима у Србији.

Молимо, да се претплата шаље директно у Нови Сад, јер ће тако одашиљање листа ићи брже. А може се претплатити на „Жену“ и на свакој пошти у Србији.

Администрација „Жене“.

Садржај 4. броја „Жене“.

Песма: Сто Јунака, од — Ша. — Жена у историји, од Др. Ђорђа Красојевића Ср. Карловци. — Туђе мисли. Доситеј о женама, од Мите Ђорђевића, Нови Сад. — Како да обавестимо женску децу о Полним питањима. Предговор књизи Др. Макса Окер Блома са реферадом др. Милоша Поповића. Марија код ујка доктора на селу од Макса Окер Блома превела Јулка Јањићка, Београд. — Приповетка: Црни вео, од Гребостреја. — Једно необично дете, од Милице Јаше Томића. — Здравствено тројство од Др. Данила Кеслера. — О браку, јер у том питању живимо у мраку, (03биљно ћеретање) од непознатог писца. — Књижевност: Наша најновија књижевност од Доситеја, одК. Ј. — Песма: Спомен стогодишњице Доситеја, од Данице Барковић Ириг. — Разне белешке. Белешке о здрављу. — Белешке из домазлука. Одговори уредништва

Срп. штампарија дра Св. Милетића у Н. Саду.