Žena

меша те добијамо мешавину, која је врло укусна и коју још можемо зачинити са исецканим першуном. Са том мешовином испунимо телећи бут, зашијемо горњи и доњи отвор, ољуштимо горњу кожу и провучемо кроз бут подоста на резанце исечену сланину. У шерпењи загрејемо маст, метемо унутра бут, печемо га док са свију страна не порумени, затим га посолимо, а гљивице што су нам преостале исецкамо и метемо у сос и печемо бул јет дан сат, онда прелијемо са половицу скорупа и мало вреле воде и сасвим се допече. Затим се изваде конци из печења, уз које се даје салата од кромпира или укувана воћа, Сос, који је остао у шерпењи, измути се са мало брашна и остатком од скорупа и дато проври, а кад проври прелије се преко печења.

Со може да очисти кашику мли виљушку којом се једу јаја ровита % течења од оне жуто црне мрље што је јаје за собом оставља. Кад оперемо кашику или виљушку онда узмемо мало кухинске соли и њоме изрибамо. Све мрље нестану.

Да се квасац дуго свеж одржи. Слабо је познато, а за оне који живе на селу од велике важности да знају, да се квасац у свежој води и 8 дана свеж одржи. Али треба пазити да је у једном комаду, а не раздробљен.

| ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Свима којима нисмо могли да одговоримо ни писмено ни у листу, молимо да нас извине. Одговорићемо у приватним писмима што пре.

Садржај 3. броја „мене

Слика: Милан Јовановић-Браца. Опис слике. — Песма: Ретка слика, од Јелке. — Песма: Голубово путовање. по Лафонтену, Петриа. — Туђе мисли. — Жена у историји српској, од Мите Ђорђевића, Нови Сад. —- Зашто се нисам удала 2 приповетка. — Сексуална диететика, од Др. Стевана 3. Иванића, Крагујевац. — Књижевност и уметност: (Вељко Петровић. Родољубиве песме.) — О браку, јер у том пи тању живимо у мраку: (озбиљно ћеретање) од непознатог писца. — Разне белешке. — Белешке о здрављу. — Белешке из домазлука. — Одговори уредништва и администрације.

Електрична Штампарија Др. Св. Милетића у Новом Саду.

ок %