Žena

944 ВЕНА.

брану своју. Сад нам се пак даје прилика, да на видном месту, у друштву са женскима целога културнога света, и ми Српкиње, жене и девојке, учествујемо и да и своје становиште у том питању обележимо. Све наше женске установе треба да изашљу своје представнице, свака образована Српкиња треба да узме удела у том великом раду за женско бирачко право. Нека се чује и реч Српкиње, нека се сестре наше из других држава и народности увере, да су и Српкиње напредне и даи оне вољно прилажу свој труд и своју умну снагу за унапређење женског питања.

Нека је хвала председништву друштва за женско право гласа у Будимпешти, које нас је одликовало посебним позивом на конгрес са сестринском предусретљивости.

Сестре Српкиње! Дођите у што већем броју. на конгрес у Будимпешту, да и ми на том месту својим учествовањем докажемо, да смо поборнице за женско бирачко право.

Ради бољег прегледа овог значајног конгреса доносимо и овај

Привремени програм за конгрес:

Седнице конгреса одржаће сеу дворани престоничке редуте. 15. јуни, недеља, пре подне: Придика реф. свешт. Ане Шау у протестантској цркви; после подне: Свечано отварање конгреса; у зече: Дочекивање и међусобно упознавање. 16. јуни, понедељак, пре подне: Седница конгреса; после подне: Вожња кроз Будимпешту; у вече: Дочекивање и међусобно упознавање. 17. јуни, уторак, пре подне: Седница конгреса; после подне: Разгледање знаменитости престо. нице Будимпеште; у вече: Јавни збор, на којем узимају учешћа говорнице светског гласа. 18. јуни, среда, пре подне: Седница конгреса; после подне: Разгледање знаменитости друштвених установа;